Fietscamping Ardennen

 

Bent u op zoek naar een kleinschalige fietscamping in de Belgische Ardennen? Dan bent u op camping Anderegg aan het goede adres. Vanaf een paar veldjes heeft u een prachtig uitzicht over het heuvelachtige landschap vanwaar u de zon ’s avonds heel mooi kunt zien ondergaan. Aan de rand van dit veldje, direct bij het uitzicht, liggen een paar plaatsen speciaal voor fietsers/wandelaars. Vlakbij het beekje zijn er meer beschutte plaatsen met beperkter uitzicht. Voor fietsers/wandelaars die zonder auto komen geven wij het hele jaar korting op de standplaats.

Faciliteiten fietscamping Belgische Ardennen


Zoekt u een kleine camping voor fietsers in de Ardennen met voldoende faciliteiten? Dan zult u op camping Anderegg aangenaam verrast zijn. De camping heeft modern en schoon sanitair met een aparte, extra verwarmde droogruimte voor schoenen en kleding, een wasmachine en droger. In de ontvangstruimte bevindt zich de receptie en een barretje. Ook liggen er allerlei tijdschriften die u onder het genot van een verse cappuccino of een lekker streekbiertje kunt komen lezen. Er is geen menukaart maar een bord spaghetti, een kop soep of een warme wafel met slagroom zijn het hele jaar te verkrijgen. Ook is er een klein winkeltje (beperkt assortiment), waar u in het hoogseizoen broodjes kunt bestellen. Indien u op zoek bent naar een kleinschalige camping voor fietsers in de Ardennen bent u bij camping Anderegg aan het juiste adres.

Omgeving en ligging


Onze kleinschalige fietscamping in de Ardennen ligt in het dorpje Bruyères, aan de voet van het natuurgebied de Hoge Venen, vlakbij de toeristische plaatsen Malmedy en Robertville. De camping ligt op 3 km afstand van de zgn. “Ravelroutes”: nieuwe fietspaden over oude spoorbanen met een maximale stijging van 3%, zodat ze voor iedereen goed te doen zijn. Ook kunt u prachtige routes rijden met het knooppuntensysteem, deze routes hebben vele stijgingen en dalingen, dus goede fietsbenen (of een elektrische fiets) is nodig!

Aangrenzend aan de camping (aan de kant van de uitzichtplaatsen/beekje) ligt een weiland dat geklasseerd is door de overheid als “weide met een hoog biologische waarde”. Dit houdt in dat er beschermde plantjes en bloemen in voorkomen, er mag niet bemest worden en de weide mag maar 1x per jaar gemaaid worden. Met name in het voor- en najaar staat deze weide vol met bloeiende grassen, bloemen.