Camping Anderegg

Gezellige camping aan de rand van het bos in Bruyères

Een gezellige, kleinschalige camping, gelegen aan het beekje “de Poncé” aan de rand van een bos in Bruyères. Een klein dorpje gelegen tussen Robertville en Malmédy, aan de voet van het natuurpark “De Hoge Venen” (10 km) en vlakbij het meer van Robertville (3 km). De toeristische plaatsen zijn verdeeld over enkele grasvelden. Vanaf een paar velden èn een aantal plaatsen bij het beekje heeft u een prachtig uitzicht op het heuvelachtige landschap en ’s avonds kunt u hier de zon schitterend zien ondergaan. Heeft u graag een ruime plaats tot uw beschikking, schaduwrijk of juist héérlijk in de zon, houdt u van rust maar wèl met de mogelijkheid tot vele leuke, gezellige en interessante uitstapjes in de directe omgeving? Dan zult u zich op Camping Anderegg direct thuis voelen.

Winnaar van de titel: "Fraaiste, kleine Charme-camping van het jaar 2014"

De ANWB heeft ook voor het jaar 2014 de Camping van het Jaar-verkiezing georganiseerd. Op basis van nominaties van kampeerders worden in 4 categorieën campings genomineerd. In 2014 is Camping Anderegg 1 van de 4 genomineerde campings van Europa in de categorie “Fraaiste, kleine Charme-camping”. Een jury van de ANWB heeft op 14 januari 2014 bekend gemaakt dat Camping Anderegg de winnaar is in de categorie “Fraaiste Charme-camping van het jaar 2014”. Wij bedanken van harte alle kampeerders die Camping Anderegg opgegeven hebben voor deze nominatie!

ANWB Charme-camping

Sinds 2009 is de camping erkend als "Charme-camping" door de ANWB. De sleutelwoorden die zij gebruiken voor een Charme-camping zijn: fraaie, landschappelijke ligging, vriendelijke service, schoon en goed sanitair, veel wandel- en fietsmogelijkheden in de omgeving, grote standplaatsen.

Aangrenzend aan de camping (aan de kant van de uitzichtplaatsen/beekje) ligt een weiland dat geklasseerd is door de overheid als "weide met een hoog biologische waarde". Dit houdt o.a. in dat er beschermde plantjes en bloemen in voorkomen, er mag niet bemest worden en de weide mag maar 1x per jaar gemaaid worden (juli). In het voorjaar staat deze weide vol met bloeiende grassen, kruiden en bloemen.

Wij als camping kiezen er dan ook voor om geen chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken tegen (on)kruid omdat het (on)kruid zijn biologische waarde heeft en goed is voor bijen en anders insecten. Op onze paadjes zal u zien dat er wat groen tussen groeit dit houden we netjes door dit mee te maaien of uit te trekken maar niet te besproeien. Zo zorgen we voor een zo natuurlijk mogelijke groen omgeving op onze camping.

Genomineerd door de ANWB als "Camping van het jaar 2011 in de categorie Charme-camping"

KCK-Innovatie-Award

De camping is met 4 andere europese campings door de ANWB genomineerd voor de "Innovatie-Award 2012". De nominatie betreft de "droogruimte" waarmee het sanitair in 2011 uitgebreid is. 

Reserveer uw plaats op de camping

Boeken bij Camping Anderegg gaat erg makkelijk via ons eigen reserveringsysteem en de online betaalmodule. In enkele muisklikken boekt u nu uw favoriete kampeerplaats!

U kunt via onze online tool  online boeken, per mail of telefonisch. Wij berekenen géén administratie- en of reserveringskosten. Denkt u er wel aan dat een reservering pas gemaakt is als u van ons een bevestiging ontvangt en de aanbetaling voldaan wordt binnen de 7 dagen na reservatie.

Met vriendelijke groeten

Lesley en Peter