Wandelen

De streek rond Malmédy en Robertville is voor velen een begrip geworden door haar prachtige landschap, dat naast rust en ontspanning ook talrijke wandelmogelijkheden te bieden heeft. Wie al eerder in Oost-België is geweest, weet dat het niet overdreven is dit gebied een wandelparadijs te noemen. Meer dan 1000 km wandelpaden werden door de plaatselijke VVV’s uitgestippeld.

Vanaf de camping vertrekken tal van wandelroutes onder andere naar het kasteel van Reinhardstein, het meer van Robertville, Champagne, le barrage de Robertville, Waimes enz. Goed voor dagen wandelplezier! Bij aankomst op onze camping krijgt u alvast een aantal mooie wandelroutes mee.

De Hoge Venen

De Hoge Venen heeft een zeer uitgestrekt wandelnetwerk en op slechts 5km van onze camping gelegen op een hoogte van 535m hoogte, bent u op het hoogste punt van België, ‘Le signal de Botrange’ met een hoogte van 697m van waaruit tal van wandelingen vertrekken dwars door het mooiste natuurgebied van België

Nordic Walking, boven in het dorpje Schönberg, richting Meyerode is het startpunt voor 4 verschillende Nordic Walking-routes. Er is een makkelijke route van 5,3 km, 2 gemiddelde routes van 8 en 9 km en een zware tocht van 14,5 km. De rondwandelingen komen allemaal op het startpunt terug.

Voor fervente wandelaars is er de prachtige tocht van de “Vallée de la Warche”. De wandeling duurt (met startpunt en aankomst vanaf de camping) ongeveer 6 uur. De heenweg loopt in het dal langs het riviertje “de Warche” en de terugweg loopt u ‘bovenlangs’ met prachtige vergezichten.

 

Natuurleerpad in Heppenbach

Natuurleerpad in Heppenbach (14 km): educatieve, uitgezette wandeling in het bos waarin kinderen op een speelse manier allerlei interessante en leuke ontdekkingen doen over de natuur. Ook zijn er een paar kunstzinnige objecten te zien, ook weer met de bedoeling er wat van te leren. Bijna het gehele parcours is voorzien met bordjes in drie talen (nl/dui/fr). De route duurt ongeveer 1 ½ uur (rustig gelopen).

Centre Nature Botrange

Centre Nature Botrange met een permanente tentoonstelling over het ontstaan van de Hoge Venen, begeleide wandelingen door de bossen, de heide en het veen waarbij verschillende onderdelen zoals water, fauna en flora behandeld worden. Op de Hoge Venen, bij “Mont Rigi” is ook een “leerpad”, het grootste gedeelte van deze route loopt over houten vlonders en is ook geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. De route is 2,5 km lang, meer informatie vindt u op www.botrange.be.

Tal van prachtige uitzichtspunten in de omgeving!